woensdag 21 oktober 2015

8 dingen die iedere student met tentamenstress herkent

Blok 1 is weer bijna voorbij; de stress slaat toe, docenten beginnen te benadrukken hoe belangrijk al die dingen die je dit blok niet hebt gedaan eigenlijk wel niet zijn, je slaapt kort, de koffie is niet aan te slepen en in gedachten verlang je al naar het walhalla genaamd 'de collegevrije week'. Maar eerst de komende twee weken maar eens overleven...

1. Je hebt zoveel werk te doen, dat je besluit dan maar niks te doen.


2. Je wilt wel studeren, maar mensen blijven je maar appjes sturen. Kun jij toch niks aan doen?! 



3. Je sleept jezelf naar de bibliotheek met de benodigde supplies voor die dag.


4. Je komt veel te vroeg je bed uit om vervolgens in de rij te gaan staan voor de Universiteitsbibliotheek; blijkbaar is een plekje in de bieb net zo gewild als een kaartje voor een concert.

5. Iedere keer dat je probeert te studeren, vind je jezelf een half uur later grinnikend voor je computerscherm om één of ander kattenfilmpje, niet meer wetend hoe je daar terecht bent gekomen.

6. Dat moment dat je bedenkt waar je dit nou eigenlijk allemaal voor doet en je misschien ook wel heel gelukkig wordt als je gewoon in een bar gaat werken of een broodjeszaak opent.


7. En dan het moment van je tentamen zelf, dat je de eerste vraag bekijkt en geen flauw idee hebt waar ze het in godsnaam over hebben.


8. Maar dan is het allemaal voorbij en ga je het vieren door je vol te gooien met drank en te feesten alsof je zojuist een wereldkampioenschap of Nobelprijs hebt gewonnen. Fuck it, je hebt het verdiend!


En exact één blok verder, begint het allemaal weer opnieuw... What a great time to be alive.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten